Nagy örömmel ajánlom az Alternatív Utak, Simigh Ágnes idegenvezető által szervezett különleges városnéző körutazást Indiában.

Ha Indiáról van szó, nincsenek semleges vélemények. Vitathatatlan, hogy nem mindenkinek való. Indiához alapos ismeretek kellenek, hogy igazán megértsd, és ezáltal értékelni tudd. Az ország azért ilyen megosztó, mert semmihez sem hasonlítható. Sokszor olyat látsz, hogy nem hiszel a szemednek és India talán a legnagyobb kulturális sokk amit átélhetsz. India azonban nem csak egy ország, hanem egy szubkontinens, amelynek egyes részei annyira különböznek egymástól, mintha más ország lenne. Egy biztos, Indiában rengeteget fogsz tanulni az életről, családról, a vallás és tradíciók erejéről, mert bármennyire is fejlődik a gazdaság, itt mindig van valami ősi, változatlan, amitől India mindig India marad. A Gangesz partján fekvő Benáresz pedig kihagyhatatlan, ha közelebb akarsz kerülni a felszín mögött rejtőző Indiához.  

Indiai közutazás: Aranyháromszög, Benáresz, Kalkutta

Magyar idegenvezető:  Simigh Ágnes

Programszervező: Alternatív Utak (www.alternativutak.hu)

Az út ára: 1590 EUR/fő kétágyas szobában (repülőjegy nélkül)

Útvonal Röviden:

0. nap: indulás Budapestről

1-2.nap: Jaipur

3-4.nap: Agra, Delhi

5.nap: Delhi

6-7.nap: Benáresz (Varanaszi), Sarnath

8-9.nap: Bodh Gaya

10-11.nap: Kalkutta

12.nap: hazautazás

A változás jogát a programmal kapcsolatban fenntartjuk!

Bővebb információ: https://alternativutak.hu/indiai-korut-aranyharomszog-benaresz-kalkutta/

Csoportlétszám: 10-14 fő.

Az út minimum 10 fő esetén indul.

További információ és jelentkezés:

info@alternativutak.hu

weboldal: https://alternativutak.hu/indiai-korut-aranyharomszog-benaresz-kalkutta/

Milyen lesz az időjárás?

Ez a legjobb időszak az Arany Háromszög bejárására, ilyenkor India északai része tavasziasan meleg és száraz, Jaipurban pedig mindig néhány fokkal melegebb van, mint Delhiben.

Először Indiába: mit kell tudni?

– Légy rugalmas, mert Indiában bármi megtörténhet. Gyakoriak a forgalmi dugók, órákig is lehet időzni az autópályán vagy a városban. Egyszer lezárták az egyetlen autópályát Agra és Jaipur között, mert a dzsát közösség sztrájkolt úgy, hogy a két város között ez az egyetlen útvonal. Egyes csoportok több napig ragadtak szállodájukban. Ilyen persze nem mindennap történik, de a rendőrség nem tudja olyan gyorsab helyreállítani a rendet, mint a fejlett országokban. Szóval légy türelmes!

– Az Arany Háromszög India legturisztikusabb része. Az eladók sokkal tolakodóbbak, mint bárhol máshol. Amint kiszállsz a járműből, azonnal megrohanják a turistákat. A megoldás az, ha nyugodt maradsz és véletlenül se kezded el nézegetni a kezükben lévő árut. Ha a legkisebb jelét látják ugyanis, hogy érdeklődsz, nem engednek el. Ha viszont látják, hogy téged nem érdekel, más potenciális vásárlókhoz mennek.

– Vigyázz az értéktárgyaidra! A zaj, tömeg, forgalom mind eltereli a figyelmed, és a zsebtolvajok ezt mesterien kihasználják.

– Mindig alkudj! Egyes bazárokban akár az eredeti ár 50%-ára is le lehet alkudni az árat.

– Mindig válts elég helyi pénzt, rúpiát! Indiában nem fogadnak el dollárt, eurót vagy más valutát, kivéve a nagyobb bemutatótermeket.

– Hacsak nem érzékeny a gyomrod, ne félj megkóstolni az indiai ételeket! Sokszor a legkisebb helyeken árulják a legfrissebb és legfinomabb dolgokat. De tartsd távol magad az út menti, forró olajban sült ételektől, ahol láthatóan nem tartják be az alapvető higiéniát, mert komoly gyomorproblémád is lehet belőle. Ha bármi történik, a helyi gyógyszertárban kell gyógyszert venni. Meglátod, egy tabletta csodákra képes. Emellett vigyél magaddal egy kis szeszes italt otthonról, vagy igyál helyi rumot megelőzésképpen.

– Indiában nyugodtan lehet busszal és vonattal utazni, sőt nagy élmény!

– Indiában nincsenek különösebb öltözködési szabályok. De a helyi kultúra iránti tiszteletből mindig szerényen öltözz fel, legalább a térdedet és a válladat takarva. Ha egy külföldi nő túlságosan kivágott ruhát hord, azt a helyi iskolázatlan férfiak flörtölésre való felhívásként értékelik.

– Vásárold meg a SIM-kártyát a repülőtérre érkezéskor (ha szükséged van rá), mert később sokkal bonyolultabb.

– Hagyj mindig egy kis adományt a templomokban (10-20 INR)!

– Próbálj ne a körülötted lévő szemétre és koszra koncentrálni, hanem inkább a különleges kultúrára, a segítőkész és mosolygós emberekre, és mindarra, amire India tanít! Ha nyitott szemlélettel közelítesz hozzá, könnyen egy életre belopja magát a szívedbe és megváltoztatja a gondolkodásod.

Kinek ajánlom az indiai utat?

–  annak, akiben megvan a kellő kíváncsiság egy meglehetősen megosztott ország megismerésére és szeretné testközelből megismerni annak igazi arcát.

–  aki túl tud lépni azon, hogy sokszor nagy a tömeg, kimondott zsúfoltság, állandó zaj és bizonyos helyeken sok kéregető vagy tolakodó árus van, valamint kiszámíthatatlan forgalmi dugók alakulhatnak ki és még az autópályák sem a legjobb minőségűek.

–  aki megérti, hogy India kaotikus és sokkal kiszámíthatatlanabb mint amihez hozzá vagyunk szokva, ezért kellőképpen türlemes és rugalmas tud lenni. 

–  aki szívesen vesz részt olyan autentikus programokban, amelyek nem feltétlenül „komfortosak”, de hozzátartoznak a helyi kultúra és az ország igazi arcának megismeréséhez. Például valamivel egyszerűbb szállást választunk, hogy Benáreszben a Gangesz vízlépcsőinek közelében legyünk vagy helyi éttermeket is kipróbálunk, hogy az igazi indiai ízeket kóstoljuk meg.

– aki a belső repülőjáratot szívesne felcseri vonatra környezeti okokból és mert ez is élmény! 

–  aki egyébként rutinosan utazik önálló szervezésben, de kevésbé kiszámítható, egyedül bonyolultan leszervezhető országokba inkább csoportosan utazna.

– aki tapasztalt idegenvezetők tolmácsolásában szeretne minél többet megtudni egy olyan sok szempontból egyedi országról mint India.

– aki nem fél a komfortzónáján kívülre lépni, hogy olyan élményben legyen része, ami egy életre megváltoztathatja gondolkodását.

  • Email: info@alternativutak.hu
  • Adószám: 222/5101/5695 (Németország)
Pontszám
Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 1 Átlag: 5]